Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

19.5.2021 14.16 Oikeuskansleri: Valtiovarainministerin menettely pandemiakriisin tukivälinettä koskevassa päätöksenteossa

Oikeuskansleri on antanut ratkaisunsa kolmeen kanteluun, joissa arvosteltiin Katri Kulmunin menettelyä valtiovarainministerinä euroryhmän kokouksissa keväällä 2020. Kanteluissa arvosteltiin valtiovarainministeriä siitä, että hän olisi sivuuttanut perustuslakivaliokunnan kannanotot euroryhmän kokouksissa huhtikuussa 2020. Kantelut koskivat Euroopan vakausmekanismin (EVM) ennakollisen rahoitustuen ehtojen mukauttamista väliaikaisen pandemiakriisin tukivälineen (PCS-tukiväline) luomiseksi. Perustuslakivaliokunta on kesällä 2020 katsonut, että toisin kuin perustuslakivaliokunta oli kannanotoissaan edellyttänyt, ohjelman kohdalla on sovittu, ettei siihen sovelleta EVM-sopimuksen mukaista yleistä talouspoliittista ehdollisuutta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.