Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

12.5.2021 14.53 Isän kaveri tuomittiin kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 6 kk ehdolliseen vankeusrangaistukseen

Isän kaveri tuomittiin kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 6 kk ehdolliseen vankeusrangaistukseen

Vastaaja (s. 1984) oli asianomistaja A:n isän kaveri, jonka A oli itsekin tuntenut pienestä lähtien. Syytekohdassa 1 kuvatussa tilanteessa A:ta (13 v) selvästi vanhempi vastaaja oli vahvassa humalatilassa yrittänyt kiinni pitämällä suudella A:ta suulle. Tämän jälkeen vastaaja oli työntänyt kätensä A:n jalkojenväliin vaatteiden päälle. KO:n mukaan oli selvää, että tällainen menettely oli seksuaalisesti olennaista ja omiaan vahingoittamaan A:n kehitystä. Syytekohdassa 2 kuvatussa tilanteessa B:tä selvästi vanhempi vastaaja oli ensin vahvassa humalatilassa mennyt B:n huoneeseen ja puristanut tätä takapuolesta. Mitään hyväksyttävää syytä tällaiselle menettelylle ei ollut esitetty. Tämän jälkeen myöhempänä ajankohtana vastaaja oli jatkanut B:n koskettelua läimäyttämällä B:tä takapuoleen kaupan pysäköintialueella. Tähänkään tilanteeseen ei ollut liittynyt mitään sellaista, jonka perusteella menettelyä olisi voitu pitää sallittuna. Kysymys oli ollut seksuaalisesti olennaisista teoista, jotka olivat olleet omiaan vahingoittamaan B:n kehitystä. (Vailla lainvoimaa 12.5.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.