Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

6.5.2021 14.00 Tampereen yliopiston ihmisoikeustutkijoilta asiantuntijalausunto EIT:lle portugalilaisnuorten ilmastokanteesta

Tampereen yliopiston ihmisoikeustutkijoilta asiantuntijalausunto EIT:lle portugalilaisnuorten ilmastokanteesta

Tampereen yliopiston ihmisoikeustutkijat ovat antaneet Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle (EIT) lausunnon portugalilaisten nuorten ilmastokanteesta. Lausunnossa pyritään tulkintaperiaatteiden avulla kehittämään Euroopan ihmisoikeussopimuksen tulkintaa siten, että sopimus vastaisi ilmastonmuutoksen asettamaan haasteeseen erityisesti nuorten näkökulma huomioiden. Niin sanottujen sivuväliintulojen tarkoituksena on antaa väliintulijan asiantuntemus EIT:n käyttöön ja avustaa tuomioistuinta. EIT ei ole aiemmin käsitellyt ilmastokanteita.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.