Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

21.4.2021 10.53 (päivitetty 23.4.2021 4.51) KHO: Seurakuntatalon verotusarvoa ei ollut pidettävä aikaisempina verovuosina käytettyä verotusarvoa 37 700 euroa suurempana

HAO ei ollut muuttanut oikaisulautakunnan päätöstä, jolla seurakuntatalon 273 613,53 euron verotusarvo oli alennettu 191 529,49 euroon. Asiassa oli ensisijaisesti kysymys siitä, oliko Verohallinnolla ollut perusteet vahvistaa kiinteistöllä sijaitsevan seurakuntatalon verotusarvo laskennallisten arvostamisperusteiden mukaisesti korkeampaan arvoon kuin mikä oli ollut rakennuksen käypään arvoon perustuva verotusarvo aiempien vuosien kiinteistöverotuksessa. KHO totesi, ettei rakennuksen verotusarvon nostamiselle ollut perusteita. Ilman eri selvitystä rakennuksen verotusarvoa ei ollut pidettävä aikaisempina verovuosina käytettyä verotusarvoa 37 700 euroa suurempana. Tämän vuoksi Itä-Suomen HAO:n ja verotuksen oikaisulautakunnan päätökset sekä toimitettu verotus oli kumottava valituksenalaisilta osin ja rakennuksen verotusarvoksi vahvistettava 37 700 euroa. (Julkaisematon)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.