Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

21.4.2021 15.00 KHO: Osuuskunnan ei ollut suoritettava varainsiirtoveroa siirrettäessä kiinteistöjä tai arvopapereita toimintamuodon muutoksessa yhdistykseltä osuuskunnalle - Veronsaajien oikeudenvalvontayksikön valitus hylättiin

Verohallinto oli lausunut 15.1.2019 antamanaan ennakkoratkaisuna seuraavaa: Mikäli hakija muutetaan hakemuksessa esitetyllä tavalla osuuskunnaksi, ja rekisteriviranomainen hyväksyy muutoksen, ei osuuskunnan ole suoritettava varainsiirtoveroa yhteisömuodon muutoksessa siirtyvien arvopaperien ja kiinteistöjen osalta. Lainvoiman saanutta ennakkoratkaisua noudatetaan saajan vaatimuksesta sitovana, jos luovutus tapahtuu vuoden kuluessa siitä, kun ennakkoratkaisu tuli lainvoimaiseksi. KHO hylkäsi Veronsaajien oikeudenvalvontayksikön valituksen. HAO:n päätöksen lopputulosta ei muutettu. KHO hylkäsi yhdistyksen oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskevan vaatimuksen. (Julkaisematon)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.