Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

25.3.2021 9.34 KHO:n kaksi sulautumista koskevaa ratkaisua - KVL:n ennakkoratkaisut kumottiin

KHO:n kaksi sulautumista koskevaa ratkaisua - KVL:n ennakkoratkaisut kumottiin

KHO:2021:35: Valitus hyväksyttiin ensisijaisen vaatimuksen osalta. KVL:n ennakkoratkaisu kumottiin ja uutena ennakkoratkaisuna lausuttiin, että A Corporationin sulautuessa C Inc:iin ilman, että C Inc. antaa sulautumisvastiketta A Corporationin osakkeenomistajille, sulautumiseen sovelletaan TVL 28 §:ää ja EVL 52 b §:n 4 momenttia.
KHO:2021:36: Asiassa ei voitu katsoa, ettei X:n ja Y:n verotuksissa voitu soveltaa EVL 52 b §:n 4 momenttia A Corporationin B Oy:öön tapahtuvan rajat ylittävän sulautumisen osalta sen vuoksi, ettei sulautumisessa ollut kysymys OYL 16 luvun 19 §:ssä tarkoitetusta sulautumisesta. KVL:n ennakkoratkaisu kumottiin ja asia palautettiin KVL:lle uudelleen käsiteltäväksi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.