Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

24.3.2021 14.10 Kolme nuorta määrättiin mielentilatutkimukseen ns. Koskelan jutun välituomiossa

Kolme nuorta määrättiin mielentilatutkimukseen ns. Koskelan jutun välituomiossa

Helsingin käräjäoikeus antoi keskiviikkona (24.3.) välituomion murhaa ynnä muuta koskevassa rikosasiassa R21/1058. Asiassa syyttäjä on vaatinut kolmelle 15–16-vuotiaalle nuorelle rangaistusta muun ohessa nuorena henkilönä tehdystä murhasta 4.-5.12.2020 Koskelassa, Helsingissä.Välituomiollaan käräjäoikeus on määrännyt edellä tarkoitettujen kolmen vastaajan mielentilan tutkittavaksi. Käräjäoikeus on määrännyt vastaajat pidettäväksi edelleen vangittuna.

Asian käsittelyä käräjäoikeudessa jatketaan mielentilatutkimuksen valmistuttua erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Syyksi luettaviin rikoksiin ym. käräjäoikeus ottaa kantaa vasta myöhemmin tuomiossa

Välituomiollaan käräjäoikeus on katsonut selvitetyksi kahden vastaajan kohdistaneen asianomistajaan väkivaltaa pääasiassa lyömällä ja potkimalla tätä useita kertoja. Lyönnit ja potkut ovat olennaisilta osin osuneet asianomistajaa päähän tai vartaloon. Samat vastaajat ovat kohdistaneet väkivaltaa asianomistajaan myös tämän maatessa maassa. Lisäksi toinen mainituista vastaajista on lyönyt asianomistajaa metalliputkella ja pudottautunut kaksi kertaa tämän ylävartalon päälle. Kolmas vastaaja on vielä lyönyt asianomistajaa kaksi kertaa nyrkillä kasvoihin ja osallistunut tämän kantamiseen toiselta tekopaikalta kolmannelle.

Käräjäoikeus on asiassa esitetyn selvityksen perusteella katsonut näytetyksi, että asianomistajalle on aiheutunut syytteessä kerrotut vammat. Asianomistajan kuolemansyyksi on selvitetty useiden kylkiluiden murtumat, aivojen ruhje ja pienet vamman aiheuttamat aivojen lukinkalvon alaiset verenpurkaumat.

Käräjäoikeus lausuu myöhemmin tuomiossaan vastaajien osallisuudesta ja tahallisuudesta sekä siitä, mihin rikokseen vastaajat ovat syyllistyneet.

Käräjäoikeus toteaa, että vastaajat ovat syytteessä myös muista rikoksista kuin edellä tarkoitetusta 4.-5.12.2020 tapahtuneesta teosta.
 

Helsingin käräjäoikeus 24.3.2021
Välituomio 21/113091
Asianro R 21/1058
Asia Murha nuorena henkilönä ynnä muuta
Vireille 5.2.2021

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lähteet: Kuvituskuva: Shutterstock

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.