Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

24.3.2021 13.13 Komission ilmoitus ja ohje kilpailunvastaisen yhteistyön torjumiseksi julkisissa hankinnoissa

Komission ilmoitus ja ohje kilpailunvastaisen yhteistyön torjumiseksi julkisissa hankinnoissa

Ilmoituksessa esitetään yksityiskohtaisesti välineet, joita komissio aikoo käyttää auttaakseen jäsenvaltioita ja niiden hankintaviranomaisia tehokkaasti julkisiin hankintoihin liittyvän kilpailunvastaisen yhteistyön torjumisessa. Välineiden tavoitteet:
- Tukea jäsenvaltioita ja hankintaviranomaisia kehittämään valmiuksia ongelman ratkaisemiseksi erityisesti sisällyttämällä komission käynnissä oleviin julkisten hankintojen ammattimaistumisaloitteisiin menetelmiä, joilla kilpailunvastaista yhteistyötä voidaan estää ja joilla se voidaan havaita ja siihen voidaan puuttua. Näihin menetelmiin kuuluu muun muassa markkinatietämyksen parantaminen, menettelyjen mukauttaminen siten, että ne kannustavat mahdollisimman monia talouden toimijoita osallistumaan, kilpailunvastaisen yhteistyön riskin pienentäminen ja asian tekeminen tunnetuksi.
- Edistää yhteistyötä kansallisten keskushankintaviranomaisten ja kansallisten kilpailuviranomaisten välillä ja siten varmistaa, että hankintaviranomaiset saavat keskeytyksettä tehokasta tukea.
Lisäksi ilmoitus sisältää helposti ymmärrettävät ja tiiviissä muodossa esitetyt hankintaviranomaisille annetut ohjeet siitä, miten julkisia hankintoja koskevissa direktiiveissä säädettyä kilpailunvastaiseen yhteistyöhön liittyvää poissulkemisperustetta sovelletaan. Nämä ohjeet ovat 5. luvussa, ja liitteessä on esitelty keinoja, joilla voidaan paremmin estää epäilty kilpailunvastainen yhteistyö, havaita se ja puuttua siihen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.