Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

19.3.2021 15.00 Äitinsä varoja 22.500 euroa omalle tililleen siirtäneelle tyttärelle tuntuva sakkorangaistus - teko ei ollut törkeä

Äitinsä varoja 22.500 euroa omalle tililleen siirtäneelle tyttärelle tuntuva sakkorangaistus - teko ei ollut törkeä

Anastamisen kohteena oli ollut suuri määrä varoja. Tytär ei ollut kuitenkaan kuluttanut tai hävittänyt varoja, vaan hän oli pitänyt niitä tilillään, mikä oli mahdollistanut myös niiden palauttamisen. Näissä olosuhteissa kavallusta ei voitu pitää kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Näin ollen törkeän kavalluksen tunnusmerkistö ei asiassa täyttynyt. Varojen palautttaminen oli rangaistuksen lieventämisperuste. KO oli pitänyt tuntuvaa sakkorangaistusta (50 ps) riittävänä seuraamuksena. Tytär oli velvollinen suorittamaan äidilleen viivästyskoron varojen anastamisen ja takaisinmaksamisen väliseltä ajalta. HO ei myöntänyt tuomiosta valittaneelle tyttärelle jatkokäsittelylupaa. Koska valittajalle ei myönnetty jatkokäsittelylupaa, syyttäjän vastavalitus raukesi. (Vailla lainvoimaa 19.3.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.