Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

19.3.2021 9.22 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus tuomitsi vastaajan perättömästä vaarailmoituksesta ja lievästä petoksesta

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus tuomitsi vastaajan perättömästä vaarailmoituksesta ja lievästä petoksesta

A kiisti syytteen vetoamalla siihen, ettei hän ollut toiminut tahallaan, vaan vaarailmoituksen tekeminen oli perustunut erehdykseen. Lisäksi hän tuolta osin vetosi terveydentilaansa liittyviin erityispiirteisiin sekä humalatilaansa tekohetkellä. A:lla on todistustaakka vetoamastaan seikasta. Hän on myös ainoa, jolla on ollut mahdollisuus esittää siitä selvitystä. Hän ei kuitenkaan esittänyt asiassa lääkärintodistusta tai muutakaan selvitystä, eikä hän halunnut tulla asiasta kuulluksi. Hänen kertomuksensa esitutkinnassa ei ollut riittävä näyttö asiasta. Hovioikeus katsoo, että A oli syyllistynyt perättömään vaarailmoitukseen. 
A:n näytettiin sopiessaan taksimatkasta tienneen, ettei hänellä ollut rahaa maksaa sitä ja siten syyllistynyt lievään petokseen. (Vailla lainvoimaa 19.3.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.