Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

18.3.2021 14.00 Hovioikeus tuomitsi seurustelukumppaniaan riidan yhteydessä potkaisseen naisen 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen

A oli kohdistanut väkivaltaa seurustelukumppaniaan kohtaan yksityisasunnossa. Vaikka kysymys oli ollut molempien osapuolten toisiaan kohtaan riidan yhteydessä kohdistamasta väkivallasta, HO katsoi, että tekoon liittyi jossain määrin teon vahingollisuutta ja vaarallisuutta lisääviä lähisuhdeväkivaltaan liittyviä piirteitä. Sovinnolle voitiin antaa vain vähäinen merkitys. Ottaen huomioon väkivallan laatu ja määrä, teon luonne lähisuhdeväkivaltana sekä asiassa sovinnon osalta lausuttu, HO katsoi, ettei KO:n tuomitsemaa rangaistusta ollut aihetta alentaa. (Vailla lainvoimaa 18.3.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.