Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

17.3.2021 9.39 Kiinteistöliitolta maksuton ohje: Toiminnantarkastuksella lisää avoimuutta ja luottamusta taloyhtiön hallintoon

Kiinteistöliitolta maksuton ohje: Toiminnantarkastuksella lisää avoimuutta ja luottamusta taloyhtiön hallintoon

Kun taloyhtiön tilikausi päättyy, vuorossa on monessa taloyhtiössä toiminnantarkastus. Toiminnantarkastuksella varmistetaan, että yhtiön päätökset on tehty asunto-osakeyhtiölain ja muiden säännösten mukaisesti. Sen sijaan päätösten arviointi mielipidekysymyksenä ei kuulu toiminnantarkastajalle. Kiinteistöliiton keväällä 2020 tekemässä kyselyssä 40 prosenttia vastaajista ilmoitti, että heidän taloyhtiössään on valittu toiminnantarkastaja. Näistä yli puolet oli valinnut myös tilintarkastajan. Pelkästään tilintarkastajan oli valinnut 55 prosenttia vastanneista taloyhtiöistä.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.