Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

15.3.2021 16.00 (päivitetty 12.5.2021 10.27) Ralliauto ajautui kohti kisaa seuranneita ihmisiä - hovioikeuskin hylkäsi syytteet kuolemantuottamuksesta

Ralliauto ajautui kohti kisaa seuranneita ihmisiä - hovioikeuskin hylkäsi syytteet kuolemantuottamuksesta

HO katsoi, että vastaajat olivat käytettävissään olevien tietojen ja mahdollisuuksiensa mukaan riittävissä määrin ennakoineet mahdolliset vaaratilanteet ja -alueet sekä toimineet riittävällä huolellisuudella katselualueita määritettäessä. Vahinkotapahtuma oli ollut ennalta-arvaamaton ja katsojien sijoittelu oli vastannut yleisön turvallisuudelle kohtuudella asetettuja vaatimuksia. Asiassa mainituilla lisäyksillä HO hyväksyi KO:n tuomion perustelut ja lopputuloksen. Syyttäjän valitus hylättiin. KO:n tuomiota ei muutettu. (Vailla lainvoimaa 15.3.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.