Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

15.3.2021 8.00 Hovioikeus arvioi suullisesti sovitun jälleenmyntisopimuksen kohtullista irtisanomisaikaa ja sopimusrikkomuksesta aiheutuneen taloudellisen vahingon määrää

Hovioikeus arvioi suullisesti sovitun jälleenmyntisopimuksen kohtullista irtisanomisaikaa ja sopimusrikkomuksesta aiheutuneen taloudellisen vahingon määrää

Asiassa oli HO:ssa kysymys siitä, oliko Vastaaja Oy irtisanomisen yhteydessä jättänyt noudattamatta kohtuullista irtisanomisaikaa ja näin ollen syyllistynyt sopimusrikkomukseen. Lisäksi oli kysymys siitä, oliko Kantaja A/S:lle aiheutunut vahinkoa mahdollisen sopimusrikkomuksen seurauksena ja jos oli, niin mikä oli vahingon määrä. Riitaa oli edelleen siitä, olisiko Kantaja Oy:n tullut tehdä kateostoja vähentääkseen mahdollista vahinkoa. KO:n tuomio kumottiin. Vastaaja Oy velvoitettiin korvaamaan Kantaja A/S:lle vahingonkorvauksena 25.000 euroa korkolain 4 §:n 1 momentin mukaisine viivästyskorkoineen 5.8.2018 lukien. Kantaja A/S vapautettiin velvollisuudesta korvata Vastaaja Oy:lle oikeudenkäyntikulut KO:sta. Kantaja A/S:n ja Vastaaja Oy:n oikeudenkäyntikuluvaatimukset asiassa hylättiin. (Vailla lainvoimaa 15.3.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.