Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

1.3.2021 12.30 OTT, dosentti Leena Heinämäki Lakimiehessä: saamelaisten oikeuksien turvana heikentämiskielto ja viranomaisten aktiiviset velvoitteet – eli mitkä?

OTT, dosentti Leena Heinämäki Lakimiehessä: saamelaisten oikeuksien turvana heikentämiskielto ja viranomaisten aktiiviset velvoitteet – eli mitkä?

Euroopan unionin alueella on yksi ainoa alkuperäiskansa, jonka piiriin kuuluvia henkilöitä asuu Suomessakin yli 10 000 henkilöä – saamelaiset. Alkuperäiskansoille kuuluvat oikeudet, kuten oikeus kulttuuriseen itsehallintoon sekä kielen ja kulttuurin kehittämiseen ja ylläpitämiseen, ovat luovuttamattomia perus- ja ihmisoikeuksia. Näin ollen näitä oikeuksia ei voida loukata esimerkiksi viranomaisten toimesta edes saamelaisten suostumuksella. Miten näitä oikeuksia suojataan ja turvataan? Tätä teemaa läpikäydään Heinämäen artikkelissa. 

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.