Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

10.2.2021 9.00 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus arvioi, ettei teräaseella tehty taksinkuljettajan ryöstö ollut törkeä

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus arvioi, ettei teräaseella tehty taksinkuljettajan ryöstö ollut törkeä

Taksinkuljettajana toiminut B ei ollut teräaseella uhkaamisen tapahtuessa kuljettanut autoa, vaan hän oli tuolloin ollut auton ulkopuolella ja päässyt pakenemaan autoon ja saanut lukittua sen ovet. Näissä olosuhteissa B:n ei voitu uhkauksen tapahtuessa katsoa olleen rikoslain 31 luvun 2 §:n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitetulla tavalla ammattinsa tai tehtävänsä vuoksi puolustuskyvytön. Tuomiossa kerrottuja tekoon ja teko-olosuhteisiin liittyviä lieventäviä ja ankaroittavia seikkoja punnittuaan hovioikeus päätyi kokonaisharkinnassaan siihen, ettei kysymyksessä oleva ryöstö ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä. (Vailla lainvoimaa 10.2.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.