Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

9.2.2021 11.30 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus ei pitänyt palkatta työskennelleen vastaajan 15.927,06 euron työttömyyskassapetosta törkeänä

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus ei pitänyt palkatta työskennelleen vastaajan 15.927,06 euron työttömyyskassapetosta törkeänä

Asiassa oli riidatonta, että vastaaja oli työskennellyt päivittäin normaalipituisia päiviä yhtiössä mutta hänelle ei ollut maksettu työstä palkkaa. Riidatonta oli myös, että hän oli sijoittanut yhtiöön 30.000 euroa. Edelleen riidatonta oli, että hän oli lähettänyt työttömyyskassalle työttömyysturvan jatkohakemuksia, joissa hän oli jokaisen päivän kohdalla ilmoittanut olevansa kokonaan työtön. HO katsoi toisin kuin KO, että vastaaja oli törkeän petoksen asemesta syyllistynyt petokseen. HO katsoi, ettei rangaistusta (5 kk ehdollinen) ollut syyksilukemisen muuttamisesta huolimatta aihetta alentaa. HO hyväksyi vahingonkorvauksen määrän (15.927,06 €) osalta KO:n ratkaisun. HO totesi, että kysymys oli rikokseen perustuvasta vahingonkorvauksesta. Tästä syystä tuomiolauselmaa oli korvauksen osalta oikaistava. (Vailla lainvoimaa 9.2.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.