Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

27.1.2021 8.21 Keskusverolautakunnan ennakkoratkaisu tytäryhtiön osakkeiden hankintaa varten ostettuihin asiantuntijapalveluihin sisältyneen arvonlisäveron vähentämisestä

Asiassa oli kysymys siitä, oliko Yhtiö B:llä oikeus vähentää liiketoimintaa harjoittavan Yhtiö C:n osakkeiden hankintaa varten ostettuihin asiantuntijapalveluihin sisältynyt arvonlisävero. Kun Yhtiö B:n ei ollut tarkoitus harjoittaa vähennykseen oikeuttamatonta toimintaa, Yhtiö B:llä oli oikeus vähentää asiantuntijapalveluiden ostohintaan sisältyvä arvonlisävero. EUT:n mukaan valmistelevaa toimintaa oli jo pidettävä taloudelliseen toimintaan kuuluvana toimintana. KVL katsoi, ettei sillä seikalla, oliko asiantuntijapalveluiden toimeksiantosopimukset solminut Yhtiö B vai oliko ne solmittu Yhtiö B:n lukuun ennen kaupparekisterimerkintää, tai sillä, että osa palveluista oli suoritettu ennen Yhtiö B:n rekisteröitymistä arvonlisäverovelvolliseksi, kun palvelut laskutettiin Yhtiö B:ltä vasta arvonlisäverorekisteröinnin jälkeen, ollut vähennysoikeuden kannalta merkitystä. Merkitystä ei myöskään ollut sillä, tuottiko Yhtiö B tytäryhtiölle suoritettavat hallintopalvelut omalla henkilökunnalla vai hankkiko se nämä hallintopalvelut ulkopuolisilta alihankintana. (Ei lainvoim. 27.1.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.