Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

22.1.2021 16.10 Hovioikeus: Sumutteen hierominen maassa maanneen miehen silmiin ei ollut voimakeinona tarpeellista ja puolustettavaa

Hovioikeus: Sumutteen hierominen maassa maanneen miehen silmiin ei ollut voimakeinona tarpeellista ja puolustettavaa

Tilanne ei ollut ollut järjestyksenvalvojien kannalta enää vaarallinen. Miehen vastusteleminen ja vääntelehtiminen, joka oli saattanut liittyä osin hänen silmiensä kirvelyyn jo aikaisemman OC-sumutteen käytön johdosta, ei ollut ollut sellaista vastarintaa, joka olisi oikeuttanut nyt käsillä olleen voimakeinon käyttöön tilanteessa, jossa kaksi järjestyksenvalvojaa pitää vatsallaan olevaa miestä aloillaan tämän selän puolelta. Järjestyksenvalvoja oli siten syyllistynyt menettelyllään pahoinpitelyyn. KO:n tuomiota ei muutettu. (Vailla lainvoimaa 22.1.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.