Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

13.1.2021 12.26 Uusi käsikirja työympäristön vuorovaikutteiseen suunnitteluun

STM on julkaissut käsikirjan työn ja työympäristön ennakoivaa ja vuorovaikutteista suunnittelua varten. Ennakoivalla suunnittelulla ja kuormitustekijöiden varhaisella tunnistamisella voidaan edistää työntekijöiden jaksamista ja hyvinvointia töissä.

Käsikirjassa kuvataan, mitä kannattaa ottaa huomioon suunnittelun eri vaiheissa, jotta työpaikoilla voidaan varmistaa turvalliset ja terveelliset työolot.

Ihminen työn ja työympäristön suunnittelussa -käsikirja ennakoivaan työn ja työympäristön suunnitteluun

Vaikka käsikirja keskittyy toimisto- ja asiantuntijatehtävien suunnitteluun, sitä voidaan hyödyntää millä tahansa työpaikalla.

Käsikirjassa on otettu huomioon myös ergonomian kaikki eri osa-alueet eli organisatorinen, kognitiivinen ja fyysinen ergonomia. Näiden yhtäaikainen tarkastelu suunnitteluvaiheessa auttaa riskien ennaltaehkäisyssä ja hallinnassa.

Käsikirjan on tehnyt Sitowise Oy sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta osana Ihminen työn ja työympäristön suunnittelussa -hanketta.  Hanke perustuu sosiaali- ja terveysministeriön strategiaan sekä Työympäristön ja työhyvinvoinnin linjauksiin vuoteen 2030. 

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.