Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Julkisoikeus

8.1.2021 7.48 Vierashuoneessa HTT, yliopistonlehtori Matti Muukkonen: Ylioppilaskunnan pakkojäsenyys – käännytäänkö loppusuoralle?

Vierashuoneessa HTT, yliopistonlehtori Matti Muukkonen: Ylioppilaskunnan pakkojäsenyys – käännytäänkö loppusuoralle?

Yliopistolain mukaan jokaisella yliopiston opiskelijalla (pl. tietyt erityisryhmät) on edelleen velvollisuus kuulua ylioppilaskuntaan, eikä ylioppilaskunnalla ole mahdollisuutta myöntää tästä eroa. Tuoreen Turun hallinto-oikeuden tekemän päätöksen myötä näyttäisi myös epäselvältä mitä tuomioistuin voi asiassa tehdä. Asiassa on viivästelty ministeriön taholta, eikä oikeusprosesseista johtuen ylimmät laillisuusvalvojatkaan ole voineet tilanteeseen reagoida. Aikaan on saatu soppa, joka ei ole kovin helposti ratkaistavissa ilman eduskunnan myötävaikutusta. Ainoa perusteltu malli olisi lisäämällä yliopistolain nykyisen 46.3 §:n ensimmäisen virkkeen viimeiseen lauseeseen sanapari ”voivat kulua” aiemman ”kuuluvat” muotoilun sijaan:
”Kaikki yliopiston opiskelijat, jotka on otettu opiskelijoiksi alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin, lukuun ottamatta tilauskoulutukseen osallistuvia opiskelijoita, voivat kuulua ylioppilaskuntaan.”

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.