Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

30.12.2020 7.53 Hallinto-oikeus: Valvontaeläinlääkäri oli voinut päättää, että koiria ei palauteta omistajille vaan koirat myydään

Hallinto-oikeus: Valvontaeläinlääkäri oli voinut päättää, että koiria ei palauteta omistajille vaan koirat myydään

Yhteenvetona hallinto-oikeus totesi, että puutteet koirien pidossa olivat olleet toistuvia ja jatkuneet pitkään. Eläinsuojelulain 42 §:ssä tarkoitetut määräykset velvollisuuksien täyttämisestä eivät olisi johtaneet eläintenpidon paranemiseen, mikä oli ollut perustellusti pääteltävissä siitä, että aikaisempia kehotuksia ei ollut noudatettu. Valvontaeläinlääkäri oli näin ollen voinut päättää, että koiria ei palauteta A:ille vaan koirat myydään. Valvontaeläinlääkäri oli myös voinut päättää koirien tilapäisestä hoidosta aiheutuneiden kustannusten suorittamisesta päätöksestä ilmenevällä tavalla. Valvontaeläinlääkärin jatkopäätöstä ei ollut syytä muuttaa. (Vailla lainvoimaa 30.12.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.