Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

23.12.2020 9.26 Hovioikeus: Murhasta elinkautiseen tuomittu voitiin päästää ehdonalaiseen vapauteen noin 12 vuoden 9 kuukauden jälkeen

Kouvolan HO oli 25.10.2010 tuominnut hakijan elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Hakija oli 20.-21.9.2009 Lahdessa tappanut entuudestaan tuntemansa miehen lyömällä tätä ensin viisi kertaa vasaralla päähän ja tämän jälkeen – miehen menetettyä tajuntansa – lyömällä puolustuskyvytöntä miestä leipäveitsellä neljä kertaa kaulalle, neljä kertaa vatsaan, kolme kertaa vasemmalle kylkeen ja yhden kerran vasemmalle rintakehän yläosaan. Kaulan, rintakehän ja vatsan alueen pistohaavoista sekä pään ruhjehaavoista aiheutunut runsas verenvuoto oli aiheuttanut uhrin kuoleman. Kaikkia vapauttamisharkinnassa vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena punnitessaan HO katsoi, että hakija voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun hän tulee suorittaneeksi vankeusrangaistustaan noin 12 vuotta 9 kuukautta. (Vailla lainvoimaa 23.12.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.