Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Työ- ja sosiaalioikeus

23.12.2020 11.00 Korvausvaatimukset näkökyvyn heikentymisestä hylättiin

Korvausvaatimukset näkökyvyn heikentymisestä hylättiin

Asiassa oli jäänyt näyttämättä, että kantajalle tehty jälkikaihidiagnoosi olisi ollut virheellinen tai että laseroinnilla olisi aiheutettu kantajan näkökyvyn heikentymistä tai näkökyvyn heikkeneminen olisi aiheutunut tehdystä toimenpiteestä. Asiassa lausutuin perustein kantajan Potilasvakuutuskeskukseen kohdistettu kanne oli hylättävä. Näyttämättä oli myös jäänyt, että sairaanhoitopiirin kuntayhtymän työntekijä olisi toiminut virheellisesti tai laiminlyönyt tehtäviään. Näin ollen perustetta vahingonkorvausvelvollisuudelle ei ollut ja kantajan sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kohdistama kanne oli hylättävä. Kantaja oli velvoitettu korvamaan Potilasvakuutuskeskukselle asiassa aiheutuneet oikeudenkäyntikulut 4.758,80 euroa korkolain 4 § :n 1 momentin mukaisine viivästyskorkoineen. Lisäksi kantaja oli velvoitettu korvaamaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle korvauksena oikeudenkäyntikuluista 13.105,30 euroa viivästyskorkoineen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.