Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

22.12.2020 16.00 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi vastaajan syyllistyneen avunantoon huumausainerikokseen – jätettiin kuitenkin rangaistukseen tuomitsematta

A:n syyksi oli luettu menettely, jossa hän oli luovuttanut käyttäjätilinsä toisen henkilön käyttöön ja siirtänyt 150 euroa vastaavan määrän bitcoin-virtuaalivaluuttaa käyttäjätililleen huumausaineiden hankkimista varten. Kyseessä oli siten ollut avunanto tekoon, jossa toinen henkilö oli hankkinut huumausaineita omaa käyttöään varten. Syytteessä kuvattu teko oli tehty yli viisi vuotta sitten, kun A oli ollut 18-vuotias. A:n mukaan hän oli itse lopettanut huumausaineiden viihdekäytön jo vuosia sitten ja päässyt elämässään hyvään ja tasapainoiseen vaiheeseen, jossa rangaistus huumausainerikoksesta mahdollisesti vaikeuttaisi työnsaantia. Hovioikeus katsoi, että huumausainetablettien määrä, teosta kulunut aika, A:n nuori ikä, A:n osallisuuden aste sekä se, että kertomansa mukaan A oli lopettanut huumausaineiden käytön vuosia sitten, puolsivat rangaistuksen tuomitsematta jättämistä. Syyksiluetun avunantoteon laatu ei näissä olosuhteissa edellyttänyt rangaistuksen tuomitsemista. (Vailla lainvoimaa 22.12.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.