Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

9.12.2020 8.30 Uudistettu opas: Työsuojelu ja työhyvinvointi asiantuntija- ja toimistotyössä

Uudistettu opas: Työsuojelu ja työhyvinvointi asiantuntija- ja toimistotyössä

Työturvallisuuskeskuksen laatima opas on tarkoitettu toimistoympäristössä työskenteleville eri toimialojen asiantuntijoille, esihenkilöille sekä työsuojeluhenkilöstölle työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittämisen tueksi.

Toimistoympäristössä tehtävä, tietotekniikkaa työvälineenä käyttävä asiantuntijatyö on yleistä lähes kaikilla toimialoilla Suomessa. Esimerkkejä toimistomaisesta asiantuntijatyöympäristöstä ovat palvelualojen, teollisuuden ja julkishallinnon toimistot ja palvelutyöpisteet, ICT-yritykset, pankki- ja vakuutusyhtiöt sekä asiakaspalvelukeskukset.

Toimisto- ja asiantuntijatyötä tehdään myös alihankintana, vuokratyönä, verkottuneina yrityksinä sekä virtuaaliyrityksinä ja -toimistoina. Monilla työpaikoilla tehdään entistä enemmän etätyötä sekä liikkuvaa ja monipaikkaista työtä.

Hyvin suunniteltu, terveellinen ja turvallinen toimistotyöympäristö tukee organisaation perustehtävää ja työprosesseja sekä edistää hyvinvointia työssä. Työsuojelussa korostuu fyysisen, psykososiaalisen ja kognitiivisen kuormittumisen hallinta.

Työturvallisuuskeskuksen Työsuojelu ja työhyvinvointi asiantuntija- ja toimistotyössä -opas on nyt uudistettu sekä sisällöltään että ilmeeltään. Opas on tilattavissa verkkokaupasta painettuna sekä ladattavissa maksuttomana pdf-versiona.

Opas TTK:n verkkokaupassa

Työsuojelu ja työhyvinvointi asiantuntija- ja toimistotyössä

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lähteet: TTK 8.12.2020

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.