Edilexissä on huoltokatko perjantaina 16.4.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

4.12.2020 14.55 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi, ettei palkan tilitysvelvollisuuden ulosottoviranomaiselle laiminlyönyttä työnantajan edustajaa tullut jättää rangaistukseen tuomitsematta - kavalluksesta 60 päivän ehdollinen vankeus

Ulosottoviraston osoittama maksukielto toiselle yritykselle ei antanut aihetta arvioida vastaajan syyllisyyttä toisin kuin KO oli tehnyt. KO:n ratkaisun lopputulosta syyksilukemisen osalta ei ollut syytä muuttaa. Syyllisyydestä ja teon haitallisuudesta lausutut seikat huomioon ottaen oikeudenmukainen rangaistus vastaajan syyksi luetusta teosta oli 60 päivän vankeusrangaistus. Vankeusrangaistuksen tuomitsemiseen ehdollisena ei ollut estettä. Vastaaja määrättiin suorittamaan valtiolle rikosuhrimaksu. Vahingonkorvausvelvollisuuden määrää ei ollut syytä alentaa. (Vailla lainvoimaa 4.12.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.