Edilexissä on huoltokatko perjantaina 16.4.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

4.12.2020 10.30 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus myönsi kiinteistökauppariidan hävinneille myyjille velkajärjestelyt (10 a §) kiinteistön ostajien vastustuksesta huolimatta

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus myönsi kiinteistökauppariidan hävinneille myyjille velkajärjestelyt (10 a §) kiinteistön ostajien vastustuksesta huolimatta

Asiassa lausuttuun viitaten HO katsoi, että velkaantumisesta kulunut aika, hakijoiden toimet velkojen maksamiseksi, hakijoiden iät (s. 1955 ja 1958) sekä muut heidän olosuhteisiisan liittyvät seikat sekä velkajärjestelyn merkitys heille puolsivat velkajärjestelyn myöntämistä. Hakijoiden velkajärjestelyille esteenä oleva peruste tai myöskään yleinen yhteiskunta- ja maksumoraali eivät edellyttäneet velkajärjestelyn epäämistä. Velkajärjestelyä vastaan asiassa puhui asiassa mainituin tavoin sen merkitys kahdelle yksityisvelkojalle. Asiassa mainittuja seikkoja punnittuaan ja ottaen huomioon erityisesti sen, että yksityisvelkojat tulevat velkajärjestelyn maksuohjelman perusteella saamaan HO:n arvion mukaan suorituksen saataviensa pääomalle ja lisäksi suoritusta myös koroille, HO katsoi, että velkajärjestelyn myöntämiselle hakijoille oli VJL 10 a §:ssä tarkoitetut painavat syyt. KO:n päätökset kumottiin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.