Edilexissä on huoltokatko perjantaina 29.1.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

3.12.2020 8.15 EU:n oikeusjärjestelmien nykyaikaistaminen: Uusi aloitepaketti oikeusjärjestelmien digitalisoinnin nopeuttamiseksi ja oikeusalan ammattilaisten koulutuksen kehittämiseksi

EU:n oikeusjärjestelmien nykyaikaistaminen: Uusi aloitepaketti oikeusjärjestelmien digitalisoinnin nopeuttamiseksi ja oikeusalan ammattilaisten koulutuksen kehittämiseksi

Euroopan komissio on hyväksynyt aloitepaketin EU:n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamiseksi. Paketin keskeiset aloitteet ovat tiedonanto oikeudenkäytön digitalisoinnista EU:ssa ja oikeusalan koulutusta Euroopassa koskeva uusi strategia. Oikeusalan digitaalisten välineiden tarkoituksena on tukea jäsenmaita kansallisten oikeusjärjestelmien siirtämisessä digitaaliaikaan ja parantaa toimivaltaisten viranomaisten välillä tehtävää rajatylittävää oikeudellista yhteistyötä EU:ssa. Eurooppalaisen oikeusalan koulutuksen avulla komissio haluaa antaa tuomareille, syyttäjille ja muille oikeusalan ammattilaisille keinot vastata nykyajan haasteisiin, kuten digitalisaatioon. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa yhteistä eurooppalaista oikeuskulttuuria, joka perustuu oikeusvaltioperiaatteeseen, perusoikeuksiin ja keskinäiseen luottamukseen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.