Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

2.12.2020 8.00 Hovioikeus: Vastaaja ei ollut tahallisesti halventanut asianajajaa eikä siten menettelyllään syyllistynyt kunnianloukkaukseen

A:n esittämät ilmaisut olivat olleet vahvoja, kärjekkäitä ja osittain myös halventavia. Arvostelun olisi myös voinut esittää käyttämättä tällaisia ilmaisuja. Kokonaisuutena arvioituna hänen arvostelunsa oli kuitenkin kohdistunut ensisijaisesti B:n toimintaan asianajajana, ei niinkään B:n henkilöön, kuten käräjäoikeus oli katsonut. Osana tätä arvostelua sanottuja ilmaisuja ei voitu pitää sillä tavoin B:n henkilökohtaisiin ominaisuuksiin puuttuvina, että arvostelu tämän vuoksi selvästi ylittäisi sen, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä. Näin ollen A ei syytteessä tarkoitettuja lausumia esittäessään rikoslain 24 luvun 9 §:n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetulla tavalla ollut tahallisesti halventanut B:tä ja siten menettelyllään syyllistynyt kunnianloukkaukseen. (Vailla lainvoimaa 2.12.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.