Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

24.11.2020 10.35 Hallinto-oikeus: Siivous- ja pesulatyötä Suomeen tekemään tulevien Ukrainan kansalaisten hakemukset oli voitu hylätä

Hallinto-oikeus: Siivous- ja pesulatyötä Suomeen tekemään tulevien Ukrainan kansalaisten hakemukset oli voitu hylätä

HAO totesi kahdessa päätöksessään, että TE-toimiston käyttämien, työvoiman saatavuutta Satakunnan alueella kuvaavien lähteiden mukaan kyseisellä alueella on saatavilla työvoimaa hakemuksessa ilmoitettuun työtehtävään. Sillä, että työnantajalla oli kertomansa perusteella ollut vaikeuksia löytää sopivaa ja motivoitunutta työntekijää, joka sitoutuisi tarjottuun työtehtävään, ei ollut merkitystä suoritettaessa 73 §:n 1 momentin mukaista harkintaa. Työnantajan vastauksesta TE-toimiston selvityspyyntöön ei lisäksi ilmennyt, oliko yrityksessä työskenteleville osa-aikaisille työntekijöille tarjottu kokoaikatyötä. TE-toimisto oli mainitsemillaan perusteilla voinut tehdä asiassa kielteisen osapäätöksen. Koska osapäätös oli ollut kielteinen, Maahanmuuttoviraston oli tullut hylätä hakemus. Valitusvaiheessa ei ollut esitetty sellaisia seikkoja, joiden vuoksi asiaa olisi syytä arvioida toisin. (Ei lainvoim. 24.11.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.