Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Työ- ja sosiaalioikeus, Ympäristö

24.11.2020 11.05 (päivitetty 8.6.2021 10.48) Parturi-kampaamo anniskeluoikeuksilla - hallinto-oikeus kumosi AVI:n päätöksen ja palautti asian AVI:lle uudelleen käsiteltäväksi

Parturi-kampaamo anniskeluoikeuksilla - hallinto-oikeus kumosi AVI:n päätöksen ja
palautti asian AVI:lle uudelleen käsiteltäväksi

HAO totesi, että majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain soveltamisalan ulkopuolelle ei ole jätetty alkoholijuomien tarjoamista asiakkaalle, vaikka se olisi vähäistä toiminnanharjoittajan samassa liikehuoneistossa harjoittamaan muuhun elinkeinotoimintaan verrattuna. HAO katsoi, että A Oy:n anniskelulupahakemuksessa kuvatussa alkoholijuomien anniskelussa oli kysymys majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain mukaisesta ravitsemistoiminnasta. A Oy oli siten alkoholilain 18 §:n tarkoittama ravitsemistoimintaa harjoittava anniskeluluvan hakija. Asiassa saadun selvityksen perusteella muiden AVI:jen toimialueilla sijaitseville parturi-kampaamoille ja hyvinvointialan yrityksille on lisäksi poikkeuksetta myönnetty niiden hakema anniskelulupa, joten niiden osalta alkoholijuomien anniskelutoiminta on katsottu majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain tarkoittamaksi ravitsemistoiminnan harjoittamiseksi. A Oy:tä ei tullut asettaa niihin nähden eriarvoiseen asemaan. Asiassa todetun vuoksi Lounais-Suomen AVI ei ollut voinut sen päätöksestä ilmenevin perustein hylätä yhtiön anniskelulupahakemusta. AVI:n päätös oli siten kumottava ja asia palautettava AVI:lle uudelleen käsiteltäväksi. (KHO:2021:78: HAO:n päätöksen lopputulosta ei muutettu)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.