Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

20.11.2020 13.30 Hallinto-oikeus ratkaisi Kymsoten jäsenkuntien välisen perussopimuksen tulkintaa koskevan hallintoriita-asian

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Kymsote) jäsenkunnat Kotka, Hamina, Pyhtää ja Virolahti olivat vaatineet, että HAO:n tulee vahvistaa, että kuntayhtymän perussopimuksen 7 §:n 1 ja 4 momenttia on sanamuodon mukaisesta tulkinnasta poiketen tulkittava siten, ettei millään yksittäisellä Kymsoten jäsenkunnalla ole määräämisvaltaa yhtymävaltuuston päätöksenteossa. Esitetyn selvityksen mukaan Kouvolan kaupungilla oli näiden määräysten perusteella yhtymävaltuustossa 58 % kokonaisäänimäärästä. Tämä merkitsisi myös sitä, että Kouvolan kaupungilla on kuntayhtymässä kirjanpitolain 1 §:n 5 momentin mukainen määräysvalta ja kuntayhtymä kuuluu kuntalain mukaisesti Kouvolan kaupungin konserniin. HAO katsoi lähemmin päätöksensä perusteluista ilmenevin perustein, etteivät perussopimuksen määräykset ole lainvastaisia eikä perussopimuksen laatimisen yhteydessä ollut menetelty hyvän hallinon perusteiden vastaisesti. Hakijoiden vaatimukselle perussopimuksen sanamuodon vastaisen tulkinnan vahvistamisesta ei siten ollut lainmukaisia perusteita ja hakemus hylättiin. (Ei lainvoim. 20.11.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.