Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.
Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus, Työ- ja sosiaalioikeus

19.11.2020 12.26 Työttömyyskassojen jäsenmaksut on vahvistettu vuodelle 2021

Työttömyyskassojen jäsenmaksut on vahvistettu vuodelle 2021

Työttömyyskassojen keskimääräinen jäsenmaksu nousee 3 000 euroa kuukaudessa ansaitsevalla palkansaajalla 4 %. Noin puolet kassoista pitää jäsenmaksunsa ennallaan. Lakimiesten maksu on 59 €/v.

Jäsenmaksujen nousu johtuu ennen kaikkea vuonna 2020 lisääntyneestä työttömyydestä. Työttömyyskassoilla on käytössään tasoitusrahasto, jolla voidaan hidastaa jäsenmaksujen kasvua. Viime vuoden lopussa kassojen tasoitusrahastoissa oli kassan omalla vastuulla olevat etuus- ja hallintokulut yhteensä 2,7 vuoden ajalle. Kassojen etuusmenojen kasvaessa voimakkaasti tasoitusrahastojen suhde menoihin voi kuitenkin muuttua nopeasti.

Työttömyyskassan jäsenmaksu on euromääräinen vuosi- tai kuukausimaksu tai ansioon sidottu prosenttiperusteinen maksu. Jäsenmaksulla rahoitetaan kassan etuus- ja hallintomenoja. Yrittäjien työttömyyskassan jäsenmaksu on suurempi, kuin palkansaajakassojen. Tämä johtuu siitä, että suurempi osuus yrittäjien ansiopäivärahamenoista katetaan jäsenmaksuilla.

Työttömyyskassan jäsenmaksun vahvistaa Finanssivalvonta.

Lue lisää.

Koulutusta Edilexin Ympäristöpalvelun asiakkaille

Työnantajan velvollisuus huolehtia työntekijän terveydestä työssä 3.12. –webinaari

Työnantajalla on pakottavassa lainsäädännössä asetettu velvoite huolehtia työntekijän terveydestä ja turvallisuudesta työssä. Velvoitetta täyttäessään työnantajan tulee ottaa huomioon paitsi työhön ja työskentelyolosuhteisiin liittyvät yleiset vaara- ja haittatekijät, myös työntekijään yksilönä liittyvät tekijät, kuten työntekijä ikä, terveydentila ja ammattitaito.

Työnantajan työsuojeluvelvoite ulottuu kaikkiin työn tekemisen tilanteisiin riippumatta siitä, missä tai minkälaisissa olosuhteissa työtä tehdään. Työsuojeluvelvoite kattaa siten työskentelyn esimerkiksi työnantajan toimipisteessä ja asiakkaalla, mutta myös työntekijän kotona. Vallitseva COVID-19-epidemia on omalta osaltaan luonut olosuhteet, joissa työnantajat joutuvat miettimään työntekijöiden terveyden suojelua koskevia velvoitteitaan entistäkin tarkemmin.

Toimittaja: Jani Surakka, Edilex-toimitus (jani.surakka@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.