Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

11.11.2020 9.25 Hovioikeus arvioi konkurssiin asettamisen edellytyksiä – pelkästään se, että maksu velkojalle on tehty maksukiellon aikana, ei tee maksua pätemättömäksi tai mitättömäksi

Hovioikeus arvioi konkurssiin asettamisen edellytyksiä – pelkästään se, että maksu velkojalle on tehty maksukiellon aikana, ei tee maksua pätemättömäksi tai mitättömäksi

Asiassa oli riidatonta, että yhtiö oli saneerausmenettelyn aikana yrityksen saneerauksesta annetun lain 17 §:n 1 momentissa säädetyn maksukiellon vastaisesti maksanut Varman 19.11.2019 vireille tulleen konkurssihakemuksen perusteena olleen saatavan. Saman pykälän 2 momentin mukaan vastoin kieltoa suoritettu maksu on palautettava. Asiassa esitetystä selvityksestä ei ilmene, että maksun palauttamista olisi vaadittu. Pelkästään se, että maksu oli tehty maksukiellon aikana, ei tee maksua pätemättömäksi tai mitättömäksi, eikä Varma voi kieltäytyä ottamasta sitä vastaan. Näin ollen yhtiötä ei olisi tullut tuon saatavan perusteella asettaa konkurssiin. Hovioikeus hyväksyi kuitenkin käräjäoikeuden päätöksen perustelut ja lopputuloksen siltä osin kuin käräjäoikeus oli katsonut, että yhtiö oli muutoin kuin tilapäisesti maksukyvytön saneerausmenettelyn vireille tulon jälkeen syntyneiden huomattavien velkojen perusteella. (Vailla lainvoimaa 11.11.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.