Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

10.11.2020 10.10 Apulaisoikeusasiamies: Kirjeenvaihdon lukemisesta ilmoittaminen vankilassa – asiaa koskeva sääntely on tulkinnanvarainen

Turun vankila oli menetellyt toisin kuin mitä AOA on pitänyt perusteltuna ratkaisussaan EOAK/4849/2017. Asiaa koskeva sääntely on tulkinnanvarainen. AOA piti riittävänä toimenpiteenä saattaa Turun vankilan tietoon käsitys, että perustellumpi menettelytapa olisi ollut ilmoittaa lukemisesta myös kirjeet lähettäneelle kantelijalle. Perusteiden ilmoittamisen osalta olisi tullut ratkaista, olivatko ne kokonaan tai joltakin osin salassa pidettäviä kantelijaan nähden sekä ilmoittaa myös perusteet kantelijalle, siltä osin kuin salassapitosäännökset eivät olisi sitä estäneet. Koska lukemisesta ilmoittamista ja lukemisen perusteen ilmoittamista koskeva sääntely on monilta osin edelleen tulkinnanvaraista, AOA lähetti päätöksen tiedoksi Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikölle sekä oikeusministeriölle tiedoksi ja lainsäädäntötyössä huomioon otettavaksi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.