Edilexissä on huoltokatko torstaina 17.6.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

9.11.2020 13.24 Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden päätöksen ulkomaalaisen pitämisestä edelleen säilöönotettuna

Kantelijan karkottamispäätös vuodelta 2017 oli perustunut myös siihen, että hän oli syyllistynyt Suomessa rikoksiin. Hänen oli epäilty syyllistyneen rikoksiin myös vuoden 2017 jälkeen ja osa rikosepäilyistä oli melko tuoreita. Tämä puolsi kantelijan pitämistä edelleen säilössä. Ottaen kuitenkin huomioon hovioikeuden päätöksessä mainitut kantelijan henkilökohtaiset olosuhteet ja lievempien turvaamistoimien ensisijaisuus hovioikeus katsoi, että säilöönottoa lievempiä turvaamistoimia oli tässä tapauksessa pidettävä riittävinä. Kantelijan säilöönotettuna tekemä uusi kansainvälistä suojelua koskeva hakemus ei myöskään antanut aihetta toisenlaiseen johtopäätökseen, kun ei ollut väitetty, että se olisi tehty täytäntöönpanon viivyttämiseksi tai häiritsemiseksi. (Vailla lainvoimaa 9.11.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.