Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

30.10.2020 14.51 M/S Gabriellan portaissa kompastunut ja toisen miehen päälle kaatunut mies ei syyllistynyt vammantuottamukseen

M/S Gabriellan portaissa kompastunut ja toisen miehen päälle kaatunut mies ei syyllistynyt vammantuottamukseen

Vastaaja oli kompastunut laskeutuessaan aluksen portaita ja kaatunut muutamaa askelmaa alempana selkä vastaajaan päin olleen asianomistajan päälle sillä seurauksella, että myös asianomistaja oli kaatunut. Syytteen mukaan vastaajan kaatuminen oli johtunut hänen omasta huolimattomasta menettelystään, johon hänen humalatilansa oli myötävaikuttanut. Asianomistajalle oli kaadetuksi tulemisen ja vastaajan alle joutumisen seurauksen aiheutunut leikkaushoitoa ja pitkän sairausloman vaatinut polvivamma. KO oli katsonut asiassa jääneen näyttämättä, että vastaaja olisi portaissa kulkiessaan rikkonut olosuhteiden edellyttämää ja häneltä vaadittavaa huolellisuusvelvollisuutta. Vastaajan esittämän vaihtoehtoisen tapahtumainkulun perusteella, jota vastaan ei ollut esitetty riittävää näyttöä, kysymys oli ollut pikemminkin tapaturmasta. Näin ollen asiassa oli jäänyt varteenotettava epäily vastaajan syyllisyydestä ja syyte oli hylättävä. HO ei myöntänyt asianomistajalle jatkokäsittelylupaa. (Vailla lainvoimaa 30.10.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.