Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

30.10.2020 14.30 Hovioikeus ei muuttanut syyksilukemista, mutta korotti nuoren miehen rangaistusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Hovioikeus ei muuttanut syyksilukemista, mutta korotti nuoren miehen rangaistusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

KO oli tuomiollaan 13.12.2019 tuominnut nuoren miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1 vuoden ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan uhrille korvausena loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 5.000 euroa laillisine korkoineen. Vastaaja oli tekoaikaan 19-vuotias ja asianomistaja lähes 14-vuotias. HO korotti tuomitun rangaistuksen 1 vuoden ja 4 kuukauden ehdolliseksi vankeudeksi. Korvausvelvollisuuden osalta HO katsoi, että kohtuullinen korvaus kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta oli 1.500 euroa ja vastaavasti kohtuullinen korvaus asianomistajalle aiheutuneesta kärsimyksestä 3.500 euroa. Tuomitun vahingonkorvauksen kokonaismäärää ei näin ollen muutettu. (Vailla lainvoimaa 30.10.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.