Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

27.10.2020 11.00 Linjasaneerauksen hyvityslaskelmia moittineen osakkaan vaatimukset eivät menestyneet hovioikeudessakaan

Linjasaneerauksen hyvityslaskelmia moittineen osakkaan vaatimukset eivät menestyneet hovioikeudessakaan

HO katsoi, että SE:n edustama valittaja (ME) oli päätöksentekoon osallistuneena menettänyt oikeutensa moittia yhtiökokouksen 6.2.2018 tekemää päätöstä. HO hyväksyi KO:n perustelut ja johtopäätöksen siitä, että hyvityslaskelmasta oli voitu päättää AsOyL 6 luvun 32 §:n mukaisesti yksinkertaisella enemmistöllä. HO hyväksyi KO:n perustelut esteellisyyden osalta tuomiossa mainituin lisäyksin. HO hyväksyi KO:n perustelut ja johtopäätökset siitä, että hyvityslaskelma oli ollut AsOyL 6 luvun 32 §:n 1 momentin ja yhtiöjärjestyksen 8 §:n mukainen. KO:n tuomion lopputulosta ei muutettu. Valittaja velvoitetiin suorittamaan AsOy:lle korvaukseksi oikeudenkäyntikuluista HO:ssa 11 631,20 euroa. (Vailla lainvoimaa 27.10.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.