Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

22.10.2020 14.30 Hovioikeuskin hylkäsi ahtaajana työskennelleen korvausvaatimukset työtapaturman aiheuttamista vahingoista - tuomio oli erimielinen oikeudenkäyntikulujen osalta

Hovioikeuskin hylkäsi ahtaajana työskennelleen korvausvaatimukset työtapaturman aiheuttamista vahingoista - tuomio oli erimielinen oikeudenkäyntikulujen osalta

HO katsoi, ettei asiassa ollut näytetty, että vastaajayhtiö olisi laiminlyönyt työturvallisuusvelvoitteitaan ja että kantajan työtapaturma olisi seurausta yhtiön työturvallisuusvelvoitteiden laiminlyönnistä kantajan kanteessa ja sen perusteissa tarkoitetulla tavalla. Tämän vuoksi kanne oli hylättävä. Koska HO oli hylännyt kantajan kanteen, asiassa ei ollut aihetta lausua kantajalle niskaretkahduksesta aiheutuneesta vammasta eikä sen haittaluokasta enemmälti. Lisäksi HO totesi, että lääketieteellisiä seikkoja oli käsitelty VakO:n ratkaisussa 25.9.2012 nro 3307. Näillä perusteilla aihetta KO:n tuomion lopputuloksen muuttamiseen ei ollut. HO katsoi, että ottaen erityisesti huomioon asian erittäin suuren merkityksen pysyvästi työkyvyttömäksi jääneelle kantajalle sekä hänen ja yhtiön väliset varallisuuserot kantajan yhtiölle maksettavia oikeudenkäyntikuluja oli kohtuullistettava sekä käräjä- että hovioikeudessa yhdellä kolmasosalla. Kantajan yhtiölle KO:ssa maksettavat oikeudenkäyntikulut alennettiin 45.636,03 euroon KO:n tuomitsemine korkoineen. HO:n osalta kantaja velvoitettiin korvaamaan yhtiölle oikeudenkäyntikulut 29.794,49 eurolla viivästyskorkoineen. Eri mieltä ollut hovioikeudenneuvos oli asiassa muutoin samaa mieltä kuin HO:n enemmistö, mutta velvoitti kantajan suorittamaan yhtiölle oikeudenkäyntikuluja HO:ssa 23.000 euroa HO:n tuomitsemine korkoineen. (Vailla lainvoimaa 22.10.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.