Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

13.10.2020 11.45 Työoikeuden emeritusprofessori OTT, VTK Seppo Koskinen: Työsopimuksen irtisanominen ja muu työ – KKO 2020:74

Työoikeuden emeritusprofessori OTT, VTK Seppo Koskinen: Työsopimuksen irtisanominen ja muu työ – KKO 2020:74

Ratkaisussa korkein oikeus katsoi, että taloussihteerin syyksi luettu menettely muodosti niin vakavan työsuhteeseen liittyvän rikkomuksen, että työnantajalta ei voitu kohtuudella edellyttää sopimussuhteen jatkamista. Työnantajalla ei siten ollut velvollisuutta selvittää mahdollisuuksia sijoittaa taloussihteeri muuhun työhön. Tässä kirjoituksessa keskitytään vain siihen, miten jälkimmäisen virkkeen ”siten” sana tulee tai voidaan ymmärtää. Tältä osin korkeimman oikeuden ratkaisu näyttää selventävän henkilökohtaisen irtisanomisperusteen yhteydessä perustetta koskevan yleislausekkeen eli työsopimuslain 7 luvun 1 §:n ja 2 §:n 1 momentin (asiallinen ja painava syy) suhdetta 2 §:n 4 ja 5 momenttien erityissäännöksiin. Ne eivät oikeasti ole mitään erityissäännöksiä. Keskeistä on vain se, miten asiallinen ja painava irtisanomisperuste harkitaan eli ylittyykö irtisanomiskynnys.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.