Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

1.10.2020 10.00 Oikeusasiamies: Kuntayhtymä laiminlöi palvelusuunnitelman laatimisen ja erityishuolto-ohjelman tarkistamisen

OA katsoi, että vammaispalvelun toiminta ei ole ollut asianmukaista eikä asiakaslähtöistä. OA korosti, että sosiaalihuollon asiakkaalla on oikeus saada palvelutilanteessa asiallista neuvontaa ja sosiaalihuollon henkilöstön on selvitettävä asiakkaalle hänen oikeutensa ja velvollisuutensa. Viranomaisella on velvollisuus huolehtia siitä, että asiakkaalle annetaan selkeästi tietoa hänen oikeuksistaan. OA antoi kuntayhtymälle vastaisen varalle huomautuksen, koska kantelijan tyttärelle ei ollut tehty muuttuneessa tilanteessa uutta erityishuolto-ohjelmaa eikä muutakaan päätöstä, jossa olisi asianmukaisesti ratkaistu se, miten hänen palvelunsa järjestetään 23.11.2017 lukien. OA kiinnitti kuntayhtymän huomiota siihen, että kehitysvammalain mukaan erityishuolto-ohjelma on tarkistettava tarpeen mukaan. Kantelijan tyttären oikeusturvan toteutumisen kannalta kirjallisen päätöksen saaminen olisi ollut erityisen merkittävää, jotta hän tai kantelija olisivat voineet käyttää heille lain mukaan kuuluvaa muutoksenhakuoikeutta. OA kiinnitti kuntayhtymän sosiaalipalvelujen huomiota huolellisuuteen erityishuolto-ohjelman laatimisessa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.