Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

29.9.2020 12.15 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi että yhdyskuntapalvelurangaistus voitiin muuntaa valvontarangaistukseksi

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoi että yhdyskuntapalvelurangaistus voitiin muuntaa valvontarangaistukseksi

Helsingin hovioikeus oli 25.4.2017 antamassaan tuomiossa tuominnut A:lle yhdyskuntapalvelua ja katsonut tuolloin hänen soveltuvan yhdyskuntapalveluun. A:n syyksi oli mainitussa tuomiossa luettu törkeä väärennys ja väärennysaineiston hallussapito, mitkä rikokset laatunsa vuoksi sinänsä voisivat käräjäoikeuden tuomiossa mainituin tavoin olla esteenä valvontarangaistuksen tuomitsemiselle. A:n syyksiluetuista rikoksista oli kuitenkin kulunut noin seitsemän vuotta ja nyt muunnettavan rangaistuksen tuomitsemisestakin yli kolme vuotta. A:n rikosrekisteristä kävi ilmi, että hänelle ei ollut tullut nyt kysymyksessä olevan tuomion jälkeen muita merkintöjä. Tähän nähden hovioikeus katsoi toisin kuin käräjäoikeus, että A:n syyksiluetut rikokset eivät olleet esteenä yhdyskuntapalvelun muuntamiseksi valvontarangaistukseksi. Ottaen huomioon A:n aikaisemmista rikoksista kulunut aika eivät nekään muodostaneet estettä tuomita A valvontarangaistukseen. Näin ollen, kun valvontarangaistuksen tuomitseminen A:lle oli seuraamusselvityksen mukaan perusteltua, ja kun A oli antanut suostumuksensa valvontarangaistuksen tuomitsemiselle, oli yhdyskuntapalvelu muunnettava valvontarangaistukseksi. (Vailla lainvoimaa 29.9.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.