Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö, Rikos- ja prosessioikeus

23.9.2020 10.50 (päivitetty 12.5.2021 11.19) Hovioikeus äänesti: Alle vuoden ikäisen karhun tappanut syyllistyi törkeään metsästysrikokseen

Hovioikeus äänesti: Alle vuoden ikäisen karhun tappanut syyllistyi törkeään metsästysrikokseen

Korkein oikeus on (KKO:2016:95) teon törkeysarvioinnissa huomioinut sen, että velvollisuus selvittää metsästyksen kohde ja kielto olla metsästämättä rauhoitettua eläintä ovat keskeisimpiä metsästyksen huolellisuusarvioinnin kriteereitä. Törkeyden puolesta puhui karhun erityinen suojeluarvo, mikä ilmenee siitäkin, että karhun tappaminen on yksi metsästysrikoksen kvalifiointiperuste. Tässä tapauksessa oli rikottu metsästäjän korostunutta huolellisuusvelvollisuutta tappamalla alle vuoden ikäinen, huomattavan pienikokoinen karhunpentu, jonka tappamiseen ei voi edes saada poikkeuslupaa ja joka on aina rauhoitettu. Hovioikeus katsoi, että tekoa oli pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Vastaaja oli siten syyllistynyt törkeästä huolimattomuudesta tehtyyn törkeään metsästysrikokseen. (KKO:2021:30: Asia palautettiin hovioikeuteen pääkäsittelyn toimittamista varten)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.