Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

22.9.2020 8.00 Oikeusasiamies saattoi esittämänsä käsitykset vammaispalvelujen päätöksenteon ja palvelutarpeen arvioinnin lainvastaisista viivästyksistä ESSOTE:n tietoon

Oikeusasiamies katsoi, että Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän vammaispalvelut oli menetellyt sosiaalihuoltolain vastaisesti, koska erityistä tukea tarvitsevan vaikeavammaisen lapsen palvelutarpeen arviointia ei saatu päätökseen 3 kuukauden määräajassa. Oikeusasiamies piti ESSOTE:n vammaispalvelujen menettelyä kokonaisuudessaan moitittavana. Oikeusasiamies totesi vielä, että palvelusuunnitelman allekirjoittamisesta ei ole säädetty laissa, eikä allekirjoitusta sinänsä voida asettaa palvelusuunnitelman pätevyyden edellytykseksi. Toisaalta molempien osapuolien allekirjoitukset palvelusuunnitelmassa osoittavat, että asiat on kirjattu oikein ja palvelusuunnitelman sisällöstä on päästy osapuolten välillä yhteisymmärrykseen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.