Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 23.9.2020. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

15.9.2020 8.30 Siivoojan työsopimuksen irtisanomiselle ei ollut perustetta - syrjintään perustuva hyvitysvaatimus hylättiin

Siivoojan työsopimuksen irtisanomiselle ei ollut perustetta - syrjintään perustuva hyvitysvaatimus hylättiin

Yhtiöllä ei katsottu olleen taloudellista tai tuotannollista perustetta irtisanoa kantajaa mainitussa tilanteessa, jossa työnantajalla tarjolla olevan työn ei ollut edes väitetty vähentyneen. Työntekijän irtisanomiselle ei voitu myöskään katsoa olleen asiallista ja painavaa syytä tilanteessa, jossa irtisanomisen johdosta puuttumaan jäävä työpanos korvattiin ns. sopimusyrittäjillä. Mainituin perustein KO oli katsonut, ettei vastaajalla ollut ollut TSL 7 luvun 1 ja 3 §:ssä tarkoitettua perustetta kantajan irtisanomiselle. Vastaaja velvoitettiin suorittamaan kantajalle korvauksena työsuhteen perusteettomasta päättämisestä 6 kuukauden palkkaa vastaavan määrän. Asiassa oli tullut näytetyksi, ettei yhtiö ollut kantajan irtisanoessaan kohdellut häntä eri tavoin kuin muita työntekijöitään. Kantajan vaatimus yhdenvertaisuuslain kieltämään syrjintään perustuvasta hyvitysvaatimuksesta oli siten hylättävä. Kohtuulliseksi korvaukseksi vaadituista oikeudenkäyntikuluista arvioitiin 90 prosenttia. Yhtiölle ei myönnetty jatkokäsittelylupaa. Kantajan vastavalitus raukesi. (Vailla lainvoimaa 15.9.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.