Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

2.9.2020 13.00 Hovioikeus Ryöstöstä tuomittu 2 vuoden 1 kuukauden ehdoton vankeusrangaistus oli vakiintuneen oikeuskäytännön mukainen

Hovioikeus Ryöstöstä tuomittu 2 vuoden 1 kuukauden ehdoton vankeusrangaistus oli vakiintuneen oikeuskäytännön mukainen

KO oli tuominnut vastaajan ryöstöstä 2 vuoden 1 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. HO:ssa oli vastaajan valituksen johdosta kysymys ainoastaan rangaistuksen määräämisestä. HO katsoi, että KO:n tuomitsema 2 vuoden 1 kuukauden mittainen ehdoton vankeusrangaistus oli vakiintuneen oikeuskäytännön mukainen, eikä sitä ollut syytä alentaa. HO totesi, etteivät vastaajan vetoamat taloudelliset ja terveydentilaan liittyvät syyt tässä tapauksessa olleet sellaisia, että ne tekisivät yleistä käytäntöä vastaavan rangaistuksen kohtuuttomaksi tai että sellainen rangaistus johtaisi poikkeuksellisen haitalliseen lopputulokseen. KO:n tuomitsemaa rangaistusta ei siten ollut aihetta alentaa. Vastaajalle tuomittavan rangaistuksen pituus huomioon ottaen sitä ei ollut mahdollista tuomita ehdollisena vankeusrangaistuksena. (Vailla lainvoimaa 2.9.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.