Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

28.8.2020 14.00 Löi retkikirveellä jalan polvitaipeeseen - hovioikeuskin hylkäsi asianomistajan korvausvaatimukset näyttämättömänä

Löi retkikirveellä jalan polvitaipeeseen - hovioikeuskin hylkäsi asianomistajan korvausvaatimukset näyttämättömänä

Vastaaja oli 9.11.2016 tuomittu A:han kohdistuneesta törkeästä pahoinpitelystä. Syyksilukemisen mukaan vastaaja oli lyönyt A:ta retkikirveellä vasemman jalan polvitaipeeseen, johon olin aiheutunut 3,5 senttimetriä pitkä lihaksen sisään ulottuva haava. KO oli lisäksi katsonut kirveen iskusta aiheutuneen kohtalaisen hermovamman. KO:n tuomio on lainvoimainen. Syyksilukemisen perusteella oli siten selvää, että vastaajan menettelystä oli aiheutunut A:lle hermovamma. HO totesi mm., että kun vastaajalla ei ollut mahdollisuutta kanteen kiistämisen tueksi saada haltuunsa A:n terveydentilaa koskevia tietoja, jäivät näyttöön liittyvät epävarmuustekijät tässä tilanteessa A:n vahingoksi. HO katsoi kuten KO jääneen näyttämättä, että vastaajan menettelystä A:lle olisi aiheutunut pysyvää haittaa. A ei ollut esittänyt kipua, särkyä ja muuta tilapäistä haittaa koskevia vaatimuksia rikosasiaa HO:ssa käsiteltäessä. Tähän nähden ja muutoin pysyvää haittaa koskevilla perusteilla sanottu vaatimus myös KO:n tuomion jälkeiseen aikaan kohdistuvana tuli hylätä. (Vailla lainvoimaa 28.8.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.