Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

26.8.2020 14.26 (päivitetty 27.8.2020 5.21) Keskusverolautakunnan äänestysratkaisu elinkeinotoiminnan tappion siirtymisestä sulautumisen myötä vähennettäväksi

Kun B Oy:n oli tarkoitus sulautua konsernin sisäisesti A Oy:öön, sulautumisessa ei siten ollut kysymys tilanteesta, jossa sulautuvan yhtiön tappio voisi kyseisen sulautumisen seurauksena tulla jonkin ulkopuolisen tahon hyödyntämäksi. Kun tämän lisäksi otettiin huomioon TVL 123 §:n 2 momentin säännöksen sanamuoto sekä se, että hakemuksessa esitetyn perusteella B Oy:llä oli itsellään oikeus kyseessä olevan verovuodelta 2018 vahvistetun tappion vähentämiseen, KVL katsoi, että hakemuksessa kuvatuissa olosuhteissa B Oy:n verovuodelta 2018 vahvistettu elinkeinotoiminnan tappio siirtyi EVL 52 a §:n mukaisesti toteutettavan sulautumisen myötä vähennettäväksi A Oy:n verotuksessa. KVL totesi, että TVL 122 §:n 1 momentissa viitataan yhteisön tappion vähentämisen rajoittamiseen tappiovuoden aikana tai sen jälkeen tapahtuneen omistajanvaihdoksen perusteella. Kun sulautuva ja vastaanottava yhteisö ovat sulautumiseen asti erillisiä yhteisöjä, ei sillä, että A Oy:ssä oli ennen sulautumisvuotta tapahtunut omistajanvaihdoksia, ollut merkitystä B Oy:ltä siirtyvän tappion myöhempään vähentämiseen A Oy:n verotuksessa. Mikäli A Oy:ssä kuitenkin tapahtui sulautumisvuonna tai sen jälkeen TVL 122 §:n 1 momentissa tarkoitettu omistajanvaihdos, saattoi A Oy vähentää sille sulautumisessa siirtyneen tappion vain, mikäli Verohallinto myönsi yhtiölle TVL 122 §:n 3 momentissa tarkoitetun luvan. Ennakkoratkaisu verovuosille 2020-2021. Ään. 4-4. (Ei lainvoim 26.8.2020. Valitettu)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.